Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan könnyítsük meg egy betörő dolgát?

2010.06.27

Sokunknak jelent problémát
az ingatlanunkban található értéktárgyak, műszaki cikkek, pénz, stb. szakszerű elraboltatása.

A betörők munkájának megkönnyítésére gyűjtöttem össze néhány ötletet.

  A kerítés magassága lehetőleg ne haladja meg a 70 centimétert (ez még könnyen átléphető). Amennyiben ez nem megoldható, a kerítés tartalmazzon minél több vízszintes, létraszerű elemet, és fontos a masszív, erős szerkezet is a balesetek elkerülése végett. Egy sűrű rácsszerkezetű, vagy sima felületű kerítés akár hosszú percekig is bosszantóan feltarthat egy betörőt.

A zárakat lehetőleg úgy válasszuk meg, hogy egy görbe dróttal könnyen kinyithatóak, és a zárnyelvek is jól hozzáférhetőek legyenek. Amennyiben biztonsági (cilinder) zárbetéttel rendelkezünk, még nincsen minden veszve, csak úgy kell beépíteni az ajtóba, hogy legalább egy centire kilógjon az ajtó síkjából, a könnyű feltörés végett. Az elrejtett ajtókulcsot a kilincstől maximum 2 méteres távolságban, könnyen elérhető helyen tartsuk (távolról is jól látható legyen, amikor a dugikulcsot kivesszük a rejtekhelyről).

 
  Az ablakokat soha ne zárjuk be távozás előtt.
Ha az ablak túl magasan van, a virágtartót jó erősen rögzítsük, hogy nehogy baleset érje a betörőt, ha esetleg belekapaszkodik. Nem árt, ha a közelben egy megfelelő hosszúságú létra is el van rejtve jól. Betörésvédő fóliát semmiképp se használjunk. Rendkívül idegesítő egy, látszólag egyszerű üvegablakot félóráig ütni egy féltéglával, komolyabb eredmény nélkül.

A készpénzt, ékszert nehogy falba, vagy padlóba betonozott széfben tartsuk; ezek rendkívül drágák. Ravaszdi módon rejtsük értékeinket olyan helyre, ahol senki sem keresné. Amennyiben nincs valakinek saját ötlete, kérdezzen meg bátran egy betörőt, tudniillik a betörőiskola első napi tananyaga tartalmazza azt az összes dugihelyet (ahová a pénzt mi is rejteni fogjuk).

 
  Sokan nem egészen szabályos módon védik meg értékeiket. Önmagukra, családjukra, és a betörőkre egyaránt veszélyes trükköket alkalmaznak. Csak akkor kezdenek gondolkodni, amikor már a vádlottak padján ülnek. Ha nem kívánunk lemondani a veszélyes trükkökről, legalább egy táblát tegyünk ki. Néhány példa: VIGYÁZAT! RÁZÓS KILINCS! SZABADON KÓSZÁLÓ MÉRGESKÍGYÓ / KROKODIL / ANYÓS! BÁRÁNYHIMLŐS GYEREK!

A házőrző kutyát semmiképp se szereljük fel barát-ellenség azonosító rendszerrel, és lehetőleg tartsuk jó rövid láncra kötve a hátsó udvarban (szobában).

 
  Riasztóberendezésre pedig Önnek végképp nincsen szügsége, hiszen a világon mindenki úgy tudja, hogy szegény ember, ez látszik a házán és az autóján is. Azt például, hogy a kispárna ezressel van kitömve, csak a család tudja. Meg a Feri. És az Ica a szomszédból. De más biztosan nem. Talán még a villanyszámlás. Esetleg tudhatja még a .....

Ha esetleg mégis csináltatunk riasztót, ügyeljünk a következőkre: a riasztóberendezés kikapcsolója egy dróttal is könnyen elfordítható kulcsos kapcsoló legyen, lehetőleg az épület külső falán, hogy a betörőnek legyen ideje kísérletezni vele. Nehogy véletlenül egy nehezen kezelhető, számkombinációs billentyűzetet alkalmazzunk! Ha véletlenül valaki lekapcsolná a villanyórát, akkor a riasztóközpont azonnal álljon le. Hangjelzésnek pedig elég egy a legolcsóbb csipogó is, a szomszédban lakó 90 éves Kató néninek úgyis túl jó füle van, majd átjön, és jól elkergeti a betörőket.

 
  Összefoglalva az eddigieket: ha valaki szeretne gyorsan és zökkenőmentesen megszabadulni értékeitől, igyekezzen nyugodt és balesetmentes munkahelyet biztosítani a betörők számára.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


Elérhetőség

Még egy szavazás

Mi legyen még az oldalon?
Még több vicc
Képek
Vicces Horoszkóp
Még szavazás
Animált szöveg
Még több flash játék
Semmi nagyon jó az oldal így is
Semmi úgy is rossz az oldal
Egyéb
Más egyéb

Szavazás állása

Napi vicc

A nap vicce

Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>